KUTLU GECE



Ramazan-ı Şerif ayı içinde bulunan bir gecedir. İmam-ı Şafi'i on yedinci, İmam-ı A'zam Ebu Hanife yirmi yedinci gecesi olması çok vakı olur dedi. Yirmi ile otuzuncu geceleri arasında arayınız denildi. Kur'an-ı kerim'de medh edilen en kıymetli gecedir. Kur'an-ı kerim, Resulullah'a bu gece gelmeye başladı.

Aşağıdaki hadis-i şerifler, muhtelif kitaplarda yazılıdır:

1)Rahmet kapıları dört gece açılır. O gecelerde yapılan dua, tevbe, red olmaz. Fıtr bayramının ve kurban bayramının birinci geceleri, Şaban'ın onbeşinci [Berat] gecesi, Arefe gecesi, Kadir gecesi.

2) Allahu teala, ibadetler içinde, zilhiccenin ilk on gününde yapılanları daha çok sever. Bugünlerde tutulan bir gün oruca bir senelik oruç [nafile oruç] sevabı verilir. Gecelerinde kılınan namaz, kadir gecesinde kılınan namaz gibidir. Bugünlerde çok tesbih, tehlil ve tekbir ediniz!

3) Bir müslüman, Terviye günü oruç tutarsa ve günah söz söylemezse, Allahu teala, onu elbette Cennete sokar.

4) Arefe gününe hürmet ediniz! Çünkü Arefe, Allahu tealanın kıymet verdiği bir gündür.

5) Arefe gecesi ibadet edenler, Cehennemden azad olur.

6) Arefe günü oruç tutanların, iki senelik günahları afv olunur. Biri geçmiş senenin, diğeri gelecek senenin günahıdır.

7) Arefe günü bin ihlas okuyanın bütün günahları afv olunur ve her duası kabul edilir. Hepsini besmele ile okumalıdır.

8) Recep, Allahü tealanın ayıdır. Recep ayına ikram edene, saygı gösterene, Allahü teala, dünyada ve ahirette iram eder.

BU DUA KADİR GECESİNDE OKUNUR

"Allahümme inneke afüvvün Kerimün Tühibbül'afve fa'fü anni." Manası:"Allahım!Muhakkak sen affedicisin,Kerimsin,affetmeyi seversin,beni de affet."

To Top