ÖĞÜNLERi TATLILARLA GEÇiŞTiRMEYiN


ÖĞÜNLERi TATLILARLA GEÇiŞTiRMEYiN

Ramazan boyunca değişen beslenme düzeniyle yavaşlayan metabolizma, orucun hemen ardından yapılan ikramlarla şoka girebilir! Birbirinden lezzetli tatlıların ve ikramların yapıldığı bayramı 'en az hasarla' atlatmak istiyorsanız, bazı küçük ama etkili önlemler alabilirsiniz.

Bayram sabahı mutlaka kahvaltı yapılmalı. Sabah kahvaltıda sosis, salam, sucuk ve pastırma gibi yağlı gıdalar tüketilmemeli, zeytin tüketimi ise kişinin kilo problemi, kardiyovasküler rahatsızlığı, yüksek tansiyon gibi rahatsızlıkları yoksa 5-6 adet ile sınırlanmalı.

Şeker Ve Çikolatayı Aşırı Tüketmeyin

Aile büyüklerine yapılan ev ziyaretleriyle başlayan misafirlikler, donatılmış sofraların da başlangıcı oluyor. İşte bu tür ziyaretlerde bazı küçük önlemler almakta fayda var. Ziyaretlerde özellikle tatlı ve şekerleme, draje ve çikolata tüketimine dikkat edilmeli; zira bu tür gıdalar hacmi küçük fakat enerjisi yüksek gıdalardır. Özellikle bayramda bu tür gıdalarla öğün geçiştirmek yapılacak en büyük hatalardan biridir. İkramları dikkatli tüketmeli, tatlı ve ikramlarla öğün geçiştirmemeli, ara öğünlerde ise meyve ikramlarını değerlendirmelisiniz.

Hafif Tatlılar ikram Edin

Gizem Keservuran, misafirlere meyve ağırlıklı ikramlar yapılabileceğini ifade etti. Buna göre meyve tatlıları hazırlanabilir (dondurmalı elma, ayva, armut tatlısı, kabak tatlısı gibi) veya sütlü tatlı (tavuk göğsü, kazandibi, sütlaç, dondurma) servis edilebilir. Keservuran, drajeler, şekerlemeler yerine ise misafirlerinize kuru hurma ikram edilebileceğini ayrıca, miktarları ölçülü olmak şartıyla fındık, ceviz, badem ve kuru meyvelerden oluşan mini tatlılar ikram edin...

zamaa

To Top