KURBAN BAYRAMI 2018 NE ZAMAN



Kurban Bayramı 2018 ne zaman?



Kurban Bayramı nedir? 2018 Kurban Bayramı ne zamanbaşlıyor ? Bu yıl Kurban Bayramı hangi güne denk geliyoryani bu yıl Kurban Bayramı ayın kaçında? Kurban Bayramı 2018 tarihi, 2018 Kurbanlık bayramı ne zamansorusunun cevabı bu sayfada derledik. İşte 2018 Kurban Bayramı tatili kaç gün ve Kurban Bayramı 2018 hakkında tüm detaylar...

2018 Yılı Kurban Bayramı arefe günü 20 Ağustos Pazartesi gününe denk geliyor. Kurban Bayramı ise 21 Ağustos Salı günü başlayacak ve 24 Ağustos 2018 Cuma günü sona erecek.

Kurban, Allah'a yakın olmak ve rızasına ermek için ibadet niyetiyle kurbanlık bir hayvanı kesmektir.


Kurban Bayramı; Müslümanlar tarafından Hicri Takvime göre Zilhicce ayının onuncu gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir dini bayramdır. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine 'Eyyâm-ı nahr' (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arife denir. Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke'de hac farizasını ifa ettikleri vakittir.

Bayram Namazı Nasıl Kılınır Detaylı Bilgi İçin Tıklayın!

Kurban Bayramı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan birçok ülkede dinî bayram olmasının yanı sıra resmî tatil ilan edilir. Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan biridir.

Bayram sabahı Bayram Namazı kılınır ve Bayram hutbesi okunur.

Arefe günü sabah namazından itibaren bayramın son ikindi namazı dahil her farz namazdan sonra aşağıdaki teşrik tekbirleri okunur:

Allahü Ekber Allâhü Ekber Lâ ilâhe İllâllahü Vallâhü Ekber, Allâhü Ekber ve Lillâhi`l-Hamd

Kurban Bayramı tatili kaç gün 2018 (2018 Kurban Bayramı tatili kaç gün)

2018 Kurban Bayramı için tatil planı yapan vatandaşlara uzun bir tatil yapma imkanı doğuyor. 2018 yılında Kurban bayramı arefesinin pazartesi başlaması ve Kurban bayramının Cuma günü bitmesi bu yıl ki kurban bayramı tatilinin uzun olacağını gösteriyor. Buna göre 18-19 Ağustos Cumartesi-Pazar zaten tatil. Pazartesi günü de arefe olunca bizlere 9 günlük tatil yapma imkanı doğuyor.

KURBAN BAYRAMI'NIN ÖNEMİ



Müslümanlar tarafından Hicri Takvime göre Zilhicce ayının onuncu gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir dini bayram. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine 'Eyyâm-ı nahr' (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arife denir. Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke'de hac farizasını ifa ettikleri vakittir. Kurban Bayramı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan birçok ülkede dinî bayram olmasının yanı sıra resmî tatil ilan edilir. Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan biridir. Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Kurban Bayramı her sene 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık 33 senede bir bayramı aynı tarihlere tekabül eder.

KURBAN NE ZAMAN KESİLMELİ?


İslam dininde kurban, kurban bayramının ilk üç gününde kesilir. Kurban kesim vakti bayram namazı kılınan yerlerde namazdan sonra, bayram namazı kılınmayan yerlerde sabah namazı vakti olduktan sonra başlar ve bayramın üçüncü günü güneş batıncaya kadar devam eder. Bu süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüz vakitlerinde kesilmesi dinimizce daha uygundur. Bayramın birinci günü kesmek daha faziletlidir. Şafii mezhebinde ise kurban, bayramın dördüncü gününde de kesilebilir.


NEDEN KURBAN KESİLİR?


Kurban kelimesi sözlükte Allah'a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelir. Dini bir terim olarak ibadet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı, kurban bayramı günlerinde usulüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder. Akıllı, hür ve dini ölçülere göre zengin sayılan kul, ilahi rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını keser. Böylece hem maddi durumu yetersiz olup kurban kesemeyenlere yardımda bulunmuş, hem de Allah'a yaklaşmış olur. Kurban ibadeti, İslam toplumlarının 'şiarı' sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri yerine getirilmektedir. Kurban, bir Müslüman'ın gerektiğinde bütün varlığını Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir işaretidir. Kurban Hanefi mezhebine göre vacip, diğer mezheplere göre ise sünnettir. Dini kaynaklarda Hz. Muhammet'in kurbanını daima kestiği belirtilmektedir.
To Top