OKTAY USTA'DAN KURBAN BAYRAMINA ÖZEL KAVURMA TARiFi



Oktay Usta ile Yeşil Elma'ya Asım Yıldırım konuk oluyor. Oktay Usta bu kez Kurban Bayramı 'na has, enfes kavurma tarifi veriyor.



Kurban bayramında et kavurmak artık bir gelenek haline gelmiştir. Misafirlerimiz gelir, evdekiler kurban etinden yemek ister. Hemen kavurma yapmak istersek kurban eti kavurması nasıl hızlı yapılır? Bu sorunun cevabı için Oktay Usta bizlere hızlı bir şekilde yapabileceğimiz et kavurma tarifi veriyor.
Kavurma kurban bayramlarında sofraların vazgeçilmez yemeğidir. Sabah kahvaltıda, akşam yemeğinde elbette misafirlere sunulan eşsiz bir lezzettir. Peki en kısa sürede kavurma nasıl pişirilir.

Kavurma yapacağımız et ilk aşamada düdüklü tenceremizin içine alınıyor. Düdüklü tencerenin için de kavurmalık yağsız olarak eti pişireceğiz. Tabi etlerimizi düdüklü tencerenin içinde %100 pişirmeyeceğiz. Düdüklü tencerede etler %60-%70 pişecek, ayrı bir tencerenin içinde de kurbanlığın içinden çıkan iç yağı ile devam edilecek yani etler ve yağlar ayrı ayrı pişiriliyor. Oktay Usta düdüklü teneceye hiçbir şey koymadı sadece eti koydu. İç yağlarını ise minik minik doğradı. Doğramış olduğu yağları ayrı bir tencere içinde eritti. İç yağlar ısı ile birlikte sıvı olana kadar eritilir.

İkinci aşamada düdüklü tencerede istenilen aşamaya gelen etler bu sefer yağla pişirilmeye devam edilir. Kavurmanın kapağını kapatıp kendi suyu ile kaynayarak pişmeye devam edecek en sonunda tuzunu ilave edeceğiz.
To Top